Nieuws

Utrecht wordt de snelste stad van Nederland

VodafoneZiggo zal vanaf 2020 de inwoners van Utrecht toegang tot het vaste Gigabit-netwerk gaan aanbieden. Via het bestaande kabelnetwerk krijgen zij de technologie van Docsis 3.1 in hun huiskamer. Dat zorgt voor razendsnel internet, een stabielere verbinding, betere beveiliging. Ook het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en zorginstellingen ervaren hierdoor grote voordelen.

 

Internetgebruik onder huishoudens, bedrijven en consumenten blijft de komende jaren explosief groeien. Jaarlijks stijgt het gebruik met ongeveer 40 tot 50%. Dit vergt extra netwerkcapaciteit. Het nieuwe netwerk bereikt straks internetsnelheden van 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gigabit per seconde voor uploaden. Waar er nu snelheden beschikbaar zijn van tussen de 150 en 200 Megabit.

 

Met de komst van VodafoneZiggo en de aanleg van dit netwerk van de toekomst kunnen wij de innovatie van onze digitale infrastructuur verder tot bloei laten komen. Door samen te werken ontstaan nieuwe kansen. Wij zetten de technologie in om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. En natuurlijk zijn wij zeer verheugd dat zo’n prominent bedrijf ervoor kiest haar centrale kantoor in onze prachtige stad te vestigen.’, legt Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht uit.