Nieuws

Twee jonge Utrechtse fotografen winnen WWF-Frans Lanting Photo Award

De 12-jarige Dirk Hoogenstein uit Utrecht en de 8-jarige Duco Slooff uit Zeist winnaars grootste natuurfotowedstrijd van Nederland. De winnende beelden van Nederlands grootste natuurfotowedstrijd zijn gekozen uit ruim 7.000 inzendingen. De jury stond onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WWF-ambassadeur Frans Lanting. De diverse awards werden uitgereikt door juryleden Humberto Tan, Kim Feenstra, Jasper Doest en Christiaan van der Hoeven

De winnaars van de prestigieuze WWF-Frans Lanting Photo Award zijn 9 december bekend gemaakt in het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam. De jonge natuurfotografen van deze vijfde editie zijn er in geslaagd om in één krachtig beeld een verhaal te vertellen.

De jonge winnaars waren bij de Young Talents de 12-jarige Dirk Hoogenstein uit Utrecht die met een aangrijpende foto van een dode jan-van-gent omringd door plastic afval de award in de wacht sleepte. De Kids Award is gewonnen door de 8-jarige Duco Slooff uit Zeist. Hij legde op artistieke manier een spinnenweb met dauwdruppels vast.

De circa tweehonderd beste foto’s van deze editie van de WWF-Frans Lanting Photo Award zijn gebundeld in het boek Ooggetuigen. Daarnaast zijn de foto’s tot 14 december tentoongesteld in de ontvangsthal van het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam.