Nieuws

Radio M Utrecht eind 2018 de best beluisterde informatieve zender

De regionale radiozender Radio M Utrecht FM 93.1 was in de maanden november en december van 2018 het best beluisterde informatieve radiostation in de stad en provincie Utrecht. Het radiostation wist zelfs zijn marktaandeel te verhogen naar 8,3 %. Een bijzonder moment vanwege de programmering van de andere radiozenders in de decembermaand, met de Top 2000 op NPO Radio 2, Christmas Station van Sky Radio en Serious Request via 3FM.

Volgens directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht, waar Radio M Utrecht onder valt, is de prestatie van het station mede te danken aan de speciale radioprogrammering in december onder de titel: Kerst viert u bij ons. Dat ook wordt uitgezonden via de regionale televisie. ‘De unieke combinatie tussen typisch Utrechtse cultuur, relevante informatie uit stad en provincie Utrecht en een warme Kerstsfeer, hebben ervoor gezorgd dat Radio M Utrecht als één van de weinige regionale zenders in december meer luisteraars heeft getrokken. Daar zijn we bijzonder trots op. Dit geeft ons een geweldige uitgangspositie om ons publiek ook in 2019 optimaal te bereiken’, aldus Van der Lugt.

Radio M Utrecht staat bekend om de muziek uit de jaren Sixties, Seventies en het laatste nieuws uit de provincie. De cijfers komen voort uit het meest recente Nationaal Luisteronderzoek gedaan door GFK, dat de luistercijfers van alle radiozenders in heel Nederland bijhoudt.