Nieuws

Rabobank presenteert circulaire kansen voor Midden-Nederland

De Nederlandse economie moet in 2050 volledig circulair zijn. Een grote ambitie, die ook een grote beweging vereist. De Rabobank wil die op gang brengen en onderzocht de circulaire kansen voor bedrijven in de regio Midden-Nederland. Tijdens de Rabobank Circular Economy Challenge in Amersfoort werd het eerste exemplaar van deze regioscan door Denise Notenboom, directievoorzitter van Rabobank Amersfoort Eemland, uitgereikt aan gedeputeerde Pim van den Berg.

Het onderzoek is in opdracht van Rabobank uitgevoerd door de adviesorganisatie KPMG. Naast de grondstof- en afvalstromen zijn ook de circulaire mogelijkheden in kaart gebracht. Hieruit komen de meest geschikte sectoren voor een succesvolle transitie naar voren. Dit zijn bouw en vastgoed, zakelijke dienstverlening, handel, transport en logistiek, horeca en recreatie en de zorg.
In een circulaire economie gaat niets verloren en gebruiken we onze grondstoffen steeds opnieuw. In ondernemend Nederland ontbreekt niet de wil om zo te werken, maar vaak wel de kennis. De regioscan laat zien welke circulaire stappen er mogelijk zijn. De Rabobank organiseert tot juli de Circular Economy Challenge. Hierbij worden ondernemers uit Midden-Nederland uitgedaagd om hun eigen circulaire businessplan te ontwikkelen onder begeleiding van experts.
De regioscan is vanaf vandaag voor iedereen in te zien en HIER te downloaden.