Nieuws

Partners in regio Utrecht bouwen aan International Welcome Center

Om de groeiende groep internationals in de regio Utrecht beter van dienst te kunnen zijn, wordt het huidige Expat Center Utrecht volgend jaar omgebouwd tot een regionaal International Welcome Center. Dat werd 5 december besloten door de wethouders van economische zaken van Utrecht en Amersfoort, de gedeputeerde economische zaken van de provincie Utrecht en de voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.

De openingstijden worden onder andere fors uitgebreid. Het huidige Expat Center kampt momenteel met oplopende wachttijden vanwege een toenemend aantal internationale werknemers. Met de bijdragen  van de regionale partners wordt deze uitbreiding mogelijk gemaakt. Er wordt nauw samengewerkt met ACCESS, International Talent Community en Utrecht Marketing om het aanbod beter op elkaar af te stemmen. Internationals kunnen straks in één bezoek en op één herkenbare plek de benodigde formaliteiten afhandelen met de IND, burgerzaken, én informatie verkrijgen over bijvoorbeeld huisvesting, onderwijs en zorg in de regio.

De laatste jaren vestigen zich meer en meer internationale bedrijven in Nederland en nemen steeds meer bedrijven internationaal talent aan. Uit recent onderzoek in opdracht van de Economic Board Utrecht blijkt dat het aantal internationals dat zich tot 2030 in onze regio vestigt jaarlijks met 7% zal toenemen.