Nieuws

Oskam investeert in machinepark

In de november maand is Oskam behoorlijk aan het investeren in haar machinepark. Bij het Utrechtse bedrijf staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Waarbij het reduceren van CO2-uitstoot een belangrijke rol speelt.

Het machinepark is uitgebreid met vijf nieuwe dieselaggregaten, zes nieuwe trilplaten, een compleet mobiele Liebherr kraan en twee grote slooprupskranen. De slooprupskranen worden diesel hybride aangedreven, hiermee probeert Oskam hun steentje bij te dragen aan het milieu. Door de nieuwe slooprupskranen wordt er tijdens zware sloopwerken minder CO2 uitgestoten. Oskam heeft zich vanaf 2013 succesvol gecertificeerd op niveau 3 op de CO2-prestatieladder. Hiermee hebben zij een duidelijk beeld hoe en waar er binnen de organisatie het meeste rendement kunnen halen betreffende CO2-reductie.

De slooprupskranen moesten tot drie keer toe, midden in de nacht, worden ingezet bij een brand op een boerderij aan de Hollendewagenweg te Werkhoven. Bij de brand ondersteunde Oskam de brandweer bij het uitmaken van de enorme vuurzee door de gebouwen te slopen en het hooi uit elkaar te halen.