Nieuws

Mr. Black and the White Ox opent in voormalig hoofdkwartier Douwe Egberts

De eigenaren van de Hall in Woerden openden op 30 november jl. de deuren van hun tweede restaurant, Mr. Black and the White Ox. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant.

Frans en Patricia van Hall zijn in maart benaderd door Remco Pouwels van het eveneens Woerdense everywhere4you. Het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts zou getransformeerd worden naar een plek waar je kunt eten, slapen en werken. Slapen en werken waren reeds ingevuld, maar voor het eten werd nog een geschikte partij gezocht. Na een aantal gesprekken en brainstormsessies ontstond Mr. Black and the White Ox en was de BLEND compleet.

Mr. Black refereert aan zwarte koffie. Het is dé plek voor een kop koffie, cocktail of een lekker hapje eten in een geheel ongedwongen, huiselijke sfeer. De bar is het kloppende hart van de BLEND. The White Ox is vernoemd naar het winkeltje van Egberts Douwes waar het allemaal begon. Het winkeltje ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren: Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. Deze koloniale waren liggen aan de basis van urban bistro ‘the White Ox’.