Nieuws

Eerste Nul op de meter sociale huurwoningen in nieuwbouwwijk Rijnvliet Utrecht opgeleverd

Bo-Ex is de enige woningcorporatie die nieuwe sociale huurwoningen realiseert in Rijnvliet, in het zuidoosten van Leidsche Rijn. Tot en met 2020 bouwt de Utrechtse corporatie er in totaal 176 eengezinswoningen en 21 appartementen. Maandag 17 december kregen de eerste dertig Bo-Ex huurders de sleutel van hun woning aan de Shipovalaan.

Wonen beter betaalbaar maken voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huur, dat is één van de redenen waarom Bo-Ex deze Nul op de Meter (NOM) woningen bouwt. Energiezuinige woningen met zonnepanelen die genoeg energie opwekken voor het dagelijks energieverbruik. Een gasaansluiting is er niet, de woningen zijn volledig elektrisch. De bewoners betalen hiervoor een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) aan Bo-Ex. Voor dit bedrag garandeert Bo-Ex het opwekken van voldoende elektriciteit voor een gemiddeld verbruik. Hierbij zullen de woonlasten lager zijn dan normaal het geval is bij een nieuwbouwwoning.

De nieuwe woonwijk Rijnvliet ligt in het zuidoosten van Leidsche Rijn, vlakbij snelwegen, het station en de winkels in Leidsche Rijn Centrum en de binnenstad van Utrecht. Een ruime, groene en waterrijke wijk met voornamelijk laagbouw.