Nieuws

Driessen Food en Debuut werken samen aan kennisoverdracht koks

Driessen Food in Bunnik en het Utrechtse Debuut hebben op horecavakbeurs Horecava een bijzondere samenwerking gevierd op het gebied van kennisoverdracht voor koks. Naast versleverancier van de 30 Debuut-horecazaken is Driessen Food een belangrijke partner in het overbrengen van kennis aan de keukenmedewerkers van Debuut. Die kennis wordt overgedragen tijdens de Debuut leerlingendagen bij Driessen Food en door deelname aan de Driessen Food VersAcademie. De samenwerking leverde al direct podiumplekken op bij diverse wedstrijden op de Horecava.

Directeur Christiaan Driessen van Driessen Food: ‘Twee keer per jaar organiseren we de Debuut leerlingdagen, waarop de chefs samen met hun leerlingen naar ons bedrijf komen waar ze workshops krijgen van onze versspecialisten. Zo krijgen ze bijvoorbeeld les in het villen, plukken en uitsnijden van wild en het efficiënt en productief fileren van kilo’s vis. Ook nemen we ze mee op pad met een visser, een jager en leren we ze palingroken.’ Voor Driessen Food is het belangrijk dat vakkennis bij de koks blijft bestaan.

De samenwerking tussen Debuut en Driessen Foods leverde op de onlangs gehouden horecavakbeurs Horecava prijzen op bij de ‘Lekkerste’ wedstrijden. Zo won Michelle van Bodegom van Kees Poortugaal de prijs voor het Lekkerste lunchgerecht en gingen respectievelijk Annelien van den Brink van Popocatepetl Nijmegen en Sidney van Stijn van Usine er vandoor met de sponsorprijzen voor Lekkerste hotdog en Lekkerste salade. Rida Labib van Waag Leiden bemachtigde een tweede prijs bij het Lekkerste hamburgermenu.

OnderNamen - Driessen VersAcademie