Column

De tijd vliegt

Het afgelopen jaar is weer als een raket voorbij geflitst. Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat. Nu is tijd natuurlijk een relatief begrip. Een dag heeft 24 uur, een uur 60 minuten, en een minuut 60 seconden en dat is een geweldig hulpmiddel. Maar er bestaat ook een relatie tussen tijd en gevoel. Een saaie film duurt veel langer dan een spannende film, een intensieve werkdag duurt veel korter dan een gewone werkdag en ik heb weleens gelezen dat iemand die zich ophangt in die paar minuten dat hij gaat stikken zijn hele leven voorbij ziet komen. Enfin, 2018 is een prachtig zonnig jaar geweest. Ik heb nog geen enkel jaar in mijn leven zoveel buiten gezeten als in 2018, ook ’s avonds onder het genot van een heerlijk wijntje. Zakelijk gezien heeft het afgelopen jaar in het teken gestaan van het versterken van het management in de bedrijven waarvan ik aandeelhouder ben. Dit is altijd een moeilijk proces omdat je dikwijls afscheid moet nemen van mensen waarop je gesteld bent maar die om verschillende redenen niet goed functioneren en andersom dat mensen weggaan omdat zij op zoek zijn naar andere uitdagingen. Ook bij FC Utrecht is dat dit jaar het geval geweest. We hebben het directieteam veranderd. Paulo Steverink, C.F.O. en statutair directeur, gaat ons aan het eind van het jaar verlaten en Paul Verhoeff, tijdelijk gedelegeerd commissaris, gaat weer zijn oude functie als voorzitter R.V.C. vervullen. Het nieuwe directieteam zal bestaan uit Thijs van Es, afgelopen vijf jaar voorzitter van Kampong. Thijs zal verantwoordelijk zijn voor de financiën en organisatie. Jordy Zuidam is verantwoordelijk voor het technische beleid en Joost Broerse, afkomstig van P.E.C. en oud-voetballer van F.C.Utrecht, zal de commerciële afdeling onder zijn hoede nemen. Jonge ambitieuze kerels van rond de veertig die gezamenlijk de club in de vaart der volkeren omhoog moeten stuwen. De raad van commissarissen zal wederom als toezichthouder fungeren en is inmiddels ook uitgebreid met een nieuwe commissaris Annemarie Kaemingk, fervent FC Utrecht supporter met voornamelijk ‘maatschappelijk’ in haar portefeuille.

‘Gewoon keihard werken, slim zijn, plezier maken en het komt goed’

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze hoofdtrainer Jean Paul de Jong en dat is voor mij de moeilijkste en pijnlijkste beslissing van het afgelopen jaar geweest. Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan er gezamenlijk een succes van te maken maar het is uiteindelijk niet gelukt. Uiteindelijk hebben we Dick Advocaat aan kunnen trekken en momenteel doen we het weer redelijk goed.

Het komende jaar wordt weer een jaar van uitdagingen. Dit geldt niet alleen voor de FC maar ook voor de andere bedrijven in de Holding. Gewoon keihard werken, slim zijn, plezier maken en het komt goed. Tevens hoop ik dat het jaar voor mijn gevoel niet weer als een flits aan mij voorbij gaat. Ik wens een ieder een mooi kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toe.