Nieuws

‘De leukste baan ter wereld’ bij Percuris

Percuris is een deskundige partner voor re-integratie, jobcoaching en outplacement. Organisaties, bedrijven en particulieren bieden zij trajecten op maat aan. ‘Ik heb de leukste baan van de wereld’ vertelt eigenaar Wijnand Groen. Het bedrijf merkt een enorme toename van opdrachten vanuit het Utrechtse en dan met name op het Science Park.

Re-integratie opdrachten worden opgedeeld in de zogeheten spoor 1 en spoor 2. Spoor 1 houdt in re-integreren in eigen werk of ander werk binnen dezelfde organisatie. Spoor 2 houdt in re-integreren in een andere organisatie. In beide sporen kijken werkgever en werknemer samen naar een oplossing.

Werkgevers zijn zeer tevreden over Percuris, dit komt met name door de psychische begeleiding die het bedrijf aanbiedt. Percuris weet mensen door middel van job coaching in een ander ritme te brengen. Zij worden langzamerhand geactiveerd om weer deel te nemen aan werk. In samenwerking met de werkgever wordt er een concreet plan van aanpak opgesteld van welke vaardigheden er aangeleerd dienen te worden of welke hulpmiddelen er gebruikt kunnen worden om met plezier te blijven werken. ‘Wij geloven in de empowerment van mensen’ vertelt Wijnand.