Nieuws

Aukje Kuypers uitgeroepen tot nummer 1 topvrouw in de bouw

Aukje Kuypers, CEO van Kuijpers Installaties uit Utrecht is op de eerste plaats geëindigd in de nieuwe Top 50 bouwvrouwen van Cobouw. Vorig jaar werd ze al nummer drie. Het is de tweede keer op rij dat Cobouw de Top50-bouwvrouwenlijst publiceert.

Kuypers scoorde op criteria omzetverantwoordelijkheid en aantal FTE het hoogst. Daarnaast was ze afgelopen jaar op diverse vlakken zichtbaar in de bouw. Ze won al vele prijzen, zo werd ze in 2018 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar. Ook zette Kuypers diversiteit nadrukkelijk op de agenda binnen haar bedrijf: ze zorgde voor een viervoudiging van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee is Kuypers de terechte nummer 1.

Het aantal vrouwen dat in de bouw werkt, is nog steeds erg laag. Ze zijn er wél, maar ze zijn lastig te vinden. Cobouw besteedt daarom de hele week, in het kader van Internationale Vrouwendag, aandacht aan vrouwen in de bouw. Vandaag is ook de nieuwe Top50 Bouwvrouwen van Cobouw bekend gemaakt.

‘Erg leuk’, reageert Kuypers als ze hoort dat ze op een prominente positie terecht is gekomen in de lijst. ‘Voorheen hield ik niet zo van lijstjes, maar nu zie ik het als een goed podium om mensen die bijzondere dingen doen voor de bouw, zichtbaar te maken. Dus ik ben erg trots dat ik hierin sta.’