Nieuws

Aftrap van zeven snelfietsroutes in de provincie Utrecht

Op woensdag 13 maart jl. werd het startsein gegeven voor de realisatie van de snelfietsroute Utrecht-Amersfoort. De betreffende gemeenten deden dit door symbolisch door elk hun schakel te koppelen waardoor de stukken fietspad aan elkaar werden verbonden tot één snelfietsroute.

De vijf verantwoordelijke bestuurders zaten bij deze bijeenkomst allemaal op een ander type fiets. Al fietsend op een rollerbank spraken gedeputeerde Dennis Straat van de provincie en de wethouders Lot van Hooijdonk van Utrecht, André Landwehr van De Bilt, Wouter Catsburg van Zeist, Nermina Kundic van Soest en Hans Buijtelaar van Amersfoort hun steun uit voor deze ‘kettingreactie’ bij de nieuwe snelfietsroute Utrecht-Amersfoort. Dat is de eerste van zeven snelfietsroutes in de provincie.

De route Utrecht-Amersfoort is de eerste snelfietsroute in de provincie Utrecht waarmee de betrokken gemeenten en de provincie aan de slag gaan. Nog zes andere snelfietsroutes staan in de steigers. Het gaat om de routes Utrecht-Veenendaal, Utrecht-IJsselstein, Utrecht-Woerden, Amersfoort-Bunschoten/Spakenburg, Amersfoort-Hilversum en Amersfoort-Veenendaal.

Voor het realiseren van de nieuwe snelfietsroutes zijn veel partijen nodig. Gemeenten, grondeigenaren en diverse belangengroepen. Zij vormen de schakels en met hun wensen, ideeën en inhoudelijke inbreng hebben ze tijdens de workshop input gegeven waardoor de uiteindelijk de aftrap plaatvond.