Column

Afscheid 2018, welkom 2019!

Alweer de laatste column voor 2018!
Een jaar waarin veel ondernemers zich vol enthousiasme in nieuwe avonturen hebben gestort. Een jaar waarin nieuwe ondernemingen zijn gestart, nieuwe samenwerkingen zijn aangegaan. Een jaar van herstructureringen en overnames. Heel fijn dat ik daaraan in een aantal gevallen weer mijn juridische steentje mocht bijdragen. Vanuit mijn vakgebied was dit het jaar van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de AVG. Waar je ook keek, je ontkwam er niet aan. Ondanks dat er zoveel aandacht is geweest voor dit onderwerp, valt het me overigens op dat lang niet iedereen ervan doordrongen is dat ie zijn zaken in het kader van de privacy op orde moet hebben. Ik denk dan ook dat hiervoor in 2019 nog volop aandacht zal zijn. 2018 was ook het jaar van de nieuwe collega’s. Zo is ons team uitgebreid met een nieuwe collega arbeidsrecht, Myrthe van den Heuvel. In de vorige editie van dit magazine heb ik haar al even aan jullie voorgesteld. Ik ben heel blij met haar komst. Daarnaast heeft ons kantoor er een nieuw specialisme bij, migratierecht, waarover Edward van Kempen alles weet. Heb je te maken met kennismigranten binnen je organisatie dan kan Edward daarbij behulpzaam zijn.

‘Dank lieve Siets, voor alles wat je voor ons hebt gedaan en vooral voor de persoon die je bent!

Helaas was 2018 ook het jaar van afscheid. Zo werd duidelijk dat wij onze secretaresse die inmiddels al zeven jaar deel uitmaakt van ons team, niet meer gaan terugzien op kantoor. Sietske is al geruime tijd ongeneeslijk ziek. Nu is Sietske niet zo maar een secretaresse. Ze is altijd onze steun en toeverlaat geweest. Sietske is de secretaresse die je werk uit handen neemt, zonder dat je iets hoeft te zeggen. Die de dingen al voor je geregeld heeft voordat je ook maar een vraag hebt gesteld. Die altijd voor ons klaar staat. Die op vrijdagmiddag met mij in de auto springt om een jurk uit te zoeken, voor het gala dat ik nog diezelfde avond zal bijwonen. Met dank aan Sietske, is dat gelukt. Die me helpt herinneren aan verjaardagen. Dank lieve Siets, voor alles wat je voor ons hebt gedaan en vooral voor de persoon die je bent!

Enigszins melancholisch sluit ik deze laatste column van het jaar af. Uiteraard wens ik iedereen een succesvol en gelukkig 2019. Een jaar, naar ik hoop, vol nieuwe kansen. Maar bovenal wens ik iedereen een jaar in goede gezondheid, wees lief voor elkaar!

Fijne dagen!

Ellen Vandeberg